Mangsa Fake Account

Mangsa Fake Account 1
(contoh ayat perbualan yang digunakan )

Mangsa Fake Account 2
(contoh ayat perbualan yang digunakan )

Mohon perhatian semua sahabat2 ...!!!
Baru-baru nie kecoh di FB!!!
Ada orang buat Fake Account ,😱jadi nasihat saya jangan app dan beri no hp u olss pada dia ye..
Nama pun dia tulis salah ni!!
Harap berhati2 ye semua...
jangan layan ni..

Bahaya , andainya saya berikan no tel , Apa akan terjadi pada FB saya...??
mangsa adalah rakan saya sendiri,
penjenayah cyber nie,dia mengunakan gambar kita dan nama account kita,
cuma dia  adjust sikit je kat ejaan/huruf tu!!
lebih bahaya dia gunakan gambar kita...

Apa tujuan dia sebenarnya?
harap-harap perkara sebegini tidak akan berulang lagi...
Sungguh Menakutkan...


okey ,setiap kali anda menggunakan Applikasi jangan lupa
log out untuk keselamatan


Bantuan selanjutnya
WA 012 6694148 LYNN

Comments

  1. ish bahayanya. macam2 kaedah sekarang

    ReplyDelete
  2. Macam- macam hal la sekarang..banyak betul scam...

    ReplyDelete
  3. org skrg sanggup buat apa sahaja agr tercapai matlamat halal haram blkg kira

    ReplyDelete
  4. bahayanya. bukan setakat log out, kena clear history sekali lepas guna internet. huhu.

    ReplyDelete
  5. Bahaya ni..
    Dorang nak apa sebenarnya?

    ReplyDelete

Post a Comment

Bertugas Di
Klinik Metro Medics Section 26 Shah Alam (Misi Lynn)
Tel No :- 03-51915193 (Klinik) / 0126694148 (whatsapp)
Fax No :-03-51032611
Sebarang Pertanyaan Mengenai Ubat-ubatan
Dan Percutian Saya Boleh bantu anda...
Juga Berkongsi Maklumat Yang Terkini
Jom Berbual/Bersembang mengenai
#gctea #nanocentapluscolostrum #suhoorcerealgranola #clenztox
#peetayaskincare
Stokis Berdaftar Di Rashwealth Group - RS119896
SSM:- SA0392778-K

TERIMA KASIH SINGGAH DI SINI...
لا إله إلا الله محمد رسول الله
LA ILA HA ILLALLAH MUHAMMADUR RASULULLAH.
Tiada Tuhan Melainkan Allah; Muhammad Itu Pesuruh Allah.

ILMU PANDUAN HIDUP
ILMU ITU PELITA HATI
MENCARI KEBAHAGIAN HIDUP
BERNIAGALAH SEIKHLAS HATI